KISS

KISS – Könssegregering I Svenska Skolor

Då intresset varit svalt har jag beslutat mig för att strunta i att starta en intresseorganisation, tyvärr. Jag är fortfarande öppen för förslag så klart men kommer inte försöka rekrytera någon till detta.

Jag lovar er däremot att fortfarande jobba utifrån följande premisser:

 • Att ”Förskola skall motverka traditionella könsmönster och könsroller” stryks ur ”styrdokumentet för jämställdhet” till förmån för ”skolan skall skapa en miljö där avvikelser från traditionella könsmönster tillåts”. Detta för att pojkar och flickor som uppvisar ett traditionellt könsmönster inte ska motverkas utan uppmuntras.
 • Könsrollerna är i mångt och mycket ned ärvda företeelser som är biologiskt betingade. Även om sociala konstruktioner existerar inom könsrollen i form av olika färger och tyger så är till exempel valet av leksak och socialt beteende gent emot varandra oftast biologiskt betingat. Detta är min uppfattning och jag väntar med spänning på mer forskning på området.
 • Skolan ska inte lägga sig i hur barnen beter sig, så länge det inte är ett skadligt beteende.
 • Pojkar måste få vara pojkar om detta är deras naturliga sätt att uttrycka sig på.
 • Genusvetenskapen är en pseudovetenskap med politiskindoktrinering som huvudsakliga mål, denna forskning måste stoppas och kastas ut från skolorna.
 • Alla barn är inte stöpta i samma form. Genom att tillåta könssegregerade skolor kommer vi åt en stor del av de pojkar som idag inte klarar av skolan, detta förutsatt att man ändrar på sitt sätt att arbeta på för att ge utrymme åt pojkars naturliga sätt att lära sig på. Så som samskolan idag gjort för flickor.

Mer kommer nog att hamna här i sinom tid, men detta räcker för närvarande.

Annonser

16 responses to this post.

 1. Posted by Anders B Westin on 29 november, 2010 at 15:43

  Dina tankar står inte i motsatsställning till min halvannan år gamla inlaga:

  http://andersbwestin.wordpress.com/2009/04/14/tio-orsaker-till-kvinnoskolan/

  Svara

 2. I min bok ‘Kvinnan, mannen, tidsandan och den fria tanken’ (Seveus 2010) visar jag bl a detta: Det finns allt fler forskningsrön som visar a) att flickor och pojkar i genomsnitt utvecklas i radikalt olika takt, b) att flickorna har något bättre resultat i fråga om språkförmåga och pojkar i fråga om spatial förmåga, c) att flickorna får sin förmåga flera år tidigare än pojkarna. Jag berättar gärna mer om detta men måste då först få en mejladress att adressera det till.

  Svara

 3. Hmmm… Borde ha en kontakt sida. Ska fixas genast!
  Men maila mig på roffedh@gmail.com så länge!

  Svara

 4. Om det här med kön, sex osv – har jag gjort min summering av HÄR. Måhända kan det gå någon en liten eller stor tankeställare, kanske… 💡

  Svara

 5. Haha, det här var en intressant blogg. Är det för att du själv är kille som du anser att bara pojkar ska få vara pojkar om de vill? För det finns ju ett till kön som faktiskt nästan ställs högre krav på. Det är ändå ganska okej för en kille att vara killig, men tjejerna måste också vara killiga, annars är de inte jämställda. Skitlöjligt säger jag som är mamma till en liten prinsessa.

  Svara

  • Jag anser att flickor ska få bete sig hur de vill idag också. Jag anser dock att mycket fokus läggs på just flickor i dagens skola och pojkar ses snarare som ett problem än något annat. Fråga vilken lärare som och de kommer bekräfta denna synen. Pojkar går ur skolan med enormt mycket sämre betyg än flickor vilket jag misstänker till stora delar beror på att pojkar skall bete sig som flickor. Alltså: sitta stilla, vara tysta och lyda sin lärarinna. Pojkar har svårare för detta, pojkar vill bråka mer och det ligger i deras gener, är jag övertygad om, att de ska sätta sig upp mot auktoriteten (varför kan jag gå igenom separat om du vill det).

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: