Kvinno- och manshörna?


Jag läste nyss ett inlägg på Genusnytt som fick mig att fundera lite kring hur det kom sig att vi började dela upp pojk- och flickleksaker från fösta början. Inlägget var bara en liten ”För övrigt” som Ström valt att kalla det och ni kan läsa det här. Det handlar om båtmässan och där man på DN valt att gå med rubriken ”Kvinobåten intar mässan”, egentligen inget konstigt med detta, kvinnor och män vill ju ha olika saker så det är ju marknadsmässigt smart att penetrera en hel marknad med en och samma produkt specialtillverkad för sin demografi.

Så vad är problemet? Feminister hävdar att jämställdhet handla om att ignorera kön men gör allting för att samtidigt påpeka kön i styrelser. De säger att det är för att om vi någonsin ska få en rättvis värld där kön inte är en faktor måste vi först få 50/50 fördelning. Detta känns minst sagt absurt och det är ännu mer absurt att tro att denna totalitära väg att gå skulle kunna leda till något demokratiskt, diktatur leder aldrig till demokrati.

Mina funderingar är om det inte var detta som ledde till en könsuppdelning bland leksaker från första början, inte att barnen inte delat upp leksaker själva men att vuxna började göra det och skapa specialdesignade leksaker bara för flickorna vilket ledde till deras egna hörna. Jag har inget svar på detta utan det är bara en tanke som slog mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: